Wie wij zijn:

Lichtdenker bestaat uit Wim Opgelder en Ien-ke Vos. 

Ien-ke maakt de teksten van de liederen en Wim zet de teksten op muziek.

Wim en Ien-ke waaien uit
foto van ien-ke

Kennismaken met Ien-ke:

via haar teksten

foto van ien-ke

Als ik het licht denk, licht ik mijn denken en wordt het van binnen licht in mij.

En ik zie in alles liefde; in boom, in plant, in dier, in mensen en in dingen, in verveling en vertier, in serieuze zaken en moeilijk-doenerij, in rijkdom en in armoe, in ieder jaargetij, in koude en in warmte, in harteloos en zacht, in nobel en zelfzuchtig, in zwakte en in kracht, in denken en in voelen, in vrede en in strijd, in ‘n oprechte wereld en in oneerlijkheid, in vrolijke gezelligheid, een vriendelijk gebaar, een glimlach en saamhorigheid en vriendschap met elkaar. En ik weet: de liefde zelf is oordeelloos, zij kent geen goed of kwaad. De liefde Is…..als bron van Zijn, in alles wat bestaat.

En ik leef de lichtkant van het leven, dat is mijn bakermat, mijn start. Ik weet, op aarde kan je kiezen, en ik kies de kant van ’t hart.

En ik groet in bewustzijn de Al-bron, de liefde. Ik dank in bewustzijn mijn oorsprong, mijn thuis. Ik weet, ik ben licht en ik kom uit de liefde en heb alle waarheid en wijsheid in huis.

En ik houd van kinderen van het licht, zij zijn een spiegel voor de wereld, spreken onverbloemd de waarheid en geven ons innerlijk gezicht.

En ik geloof dat hoe donkerder de wereld wordt, hoe meer mijn licht gaat schijnen. De kracht van donker zorgt ervoor dat ’t licht niet kan verdwijnen. Wie niet door angst bevangen wordt, niet bang is voor de dood, ziet dat het kwaad een functie heeft, ’t maakt het licht juist groot: Hoe meer de mens wordt onderdrukt, vernederd en geknecht, hoe meer het donker liefde smoort, het licht in ons bevecht… hoe meer ellende aangericht…. hoe meer er aandacht gaat naar het licht.

En ik zing, want zingen is de hoogste trilling, is de zuiverheid voorbij. Zingen brengt mijn klank tot leven, is de ruimte, ’t licht in mij. Zingen is een zielsverbinding, trilt de grondtoon in mij vrij.

En ik wens dat alle mensen samen het licht leven. En dat wij dan samen onze ziel zullen zingen. Want dan kunnen wij samen bewustzijn zijn.

Geluk zit voor mij in de kleine dingen;

ik geniet intens van de natuur, een gesprek, een lekkere kop thee, een mooi boek, een goede film en het spelen van improvisatietheater.

Bezieling zit voor mij in het omarmen van het Licht. Ik klim graag in bewustzijn en ik leer van het leven wat onvoorwaardelijke liefde is.

Met veel plezier geef ik het Licht, dat door mij heen mag stromen, door aan mijn omgeving.

Dankbaar ben ik voor mijn intuïtie. En voor al mijn ervaringen als kind, moeder en vriendin. Ik heb ook veel geleerd in mijn werk; in het onderwijs en de jeugdhulpverlening.

Ik ben gegroeid en bevestigd in mijn holistische en spirituele kijk op het leven door het lezen van veel boeken. En door het volgen van prachtige opleidingen: de opleiding tot kindertolk, de cursussen kinesiologie, de opleiding tot spirituele kinderhulp, de training helende reis, de chakra-cursussen, de lessen universal white time healing en mijn opleiding tot paragnost, medium en healer.

De vaardigheden die ik tot nu toe in het leven heb mogen opdoen, hebben me gemaakt tot wie ik ben. En daar ben ik blij mee; ik vind het hartstikke boeiend op aarde. Ik leer nog elke dag en ik hoop nog veel mensen te ontmoeten die zich (weer willen) herinneren dat wij als mens afkomstig zijn uit het Licht, dat wij zelf het Licht zijn en dat wij altijd het Licht zullen blijven.

Ienke bij paddenstoel

Kennismaken met Wim:

door middel van zijn muziek

foto van Wim
foto van Wim

Deze muziek schreef ik bij de volgende gedachten, ontleend aan één van onze liederen:

Bewustzijn is frequentie

van het liefdeslicht.

Bewustzijn is de schakel

tussen daar en hier.

Bewustzijn is het startsein

voor het zielepad.

Bewustzijn is de sleutel

tot ontwikkeling.

Met muzieklessen begon ik op achtjarige leeftijd: eerst op het harmonium, maar later ook op het orgel en de piano. Ik vond het bezig zijn met muziek zo leuk, dat ik besloot de beroepsopleiding te volgen; van 1977 tot 1984 studeerde ik aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. 

De benodigde aktes werden behaald, en daarna kon ik volop werkzaam zijn als concertorganist, kerkorganist, pianist, koordirigent en koorbegeleider, maar ook als piano- en orgeldocent, en als arrangeur/componist.

Momenteel worden alle genoemde activiteiten geleidelijk aan afgebouwd, en ontstaat er tijd en ruimte voor nieuwe bezigheden, zoals het schrijven van een (online) pianolesmethode en het participeren binnen Lichtdenker. 

foto van Wim achter de piano

error: Content is protected !!